Fémtető

Miért fémtető?

HOSSZÚ ÉLETTARTAM

A szakszerűen elkészített fémtető élettartama min 50-60 év. A sok évtizedes alkalmazás a garancia, hogy a fémtetők ellenálljanak az extrém időjárási körülményeknek, mint szél, eső, hó, jég, UV sugárzás, magas páratartalom.

Alacsony súly

A magas szilárdság mellett alacsony súly jellemzi a fémtetőket. Egy kb. 200 nm-es tetőn 1000 kg súllyal kell számolni fémtető esetében, szemben a közel 10.000 kg-val a beton- ill kerámia cserepek esetében. Az alacsony súly miatt a tetőszerkezet költségei is kedvezők.

Gyors kivitelezés

A moduláris építésnek és az egyszerű rögzítésnek köszönhetően a tető építésének időtartama sokkal gyorsabb, mint a hagyományos cserepeké. Az alacsony súly miatt a tető elkészület (szállítás, tetőfedő anyag felvitele a tetőre) ideje is sokkal rövidebb. A fémtetők rögzítése tökéletes vízzárást és viharállóságot biztosít.

Egyedülálló szín- és formaválaszték

Akár felújít, akár új otthont épít, a fémtetők széles termékválasztéka biztosítja, hogy gyönyörű, tartós megoldást találjon. Amennyiben választása a tető mellett az ereszcsatornára valamint a tetőbiztonsági termékeinkre is esik, úgy a teljes tetőrendszer vonatkozásában élvezheti az eleganciát és a funkcionalitást, évtizedeken át.

A fémtetők termékválasztékban érhetők el, amelyek minden építészeti stílushoz megfelelőek, legyen az modern vagy hagyományos, így biztosítva a határtalan alkotói szabadságot az építészek számára

Környezetbarát technológia

A fém tetőfedő anyagok hozzájárulnak a klímavédelemhez, nagyon alacsony karbantartási költség mellett. A termékek évtizedekre megóvják házát, élettartama végén újraolvasztható és új termékké dolgozható fel. Az acel és az alumínium 100% -ban újrahasznosítható, a minőség romlása nélkül, így fenntartható megoldás mind környezeti, mind gazdasági szempontból.

Korcolt fémfedések

A fémlemezek egy speciális, különleges minőségű korcolható lágylemezből készülnek. A korcolt fedés kifejezetten elegáns, egyedi megjelenésű épületek kivitelezését teszi lehetővé.

Az állókorcos lemezfedés egyik legnagyobb előnye a rugalmassága. A táblából, vagy szalagból történő lemezfedés gyakorlatilag bármilyen típusú tetőszerkezet burkolására alkalmas, legyen szó acélról vagy alumíniumról.

A korcolt fedések kiválóan alkalmasak alacsony hajlásszögű épületek fedésére.

A jellemzően 25 mm magas “állókorc” egyrészt meghatározza a tető karakterét másrészt védelmet nyújt a csapadék bejutásával szemben. A korcolás jellemzően korclezáró géppel történik, s bármely tetőformára (legyen konvex vagy konkáv) kiválóan alkalmazható.

Építészeti stílustól független alkalmazási lehetőség.

Elegáns fedési kép a korcolás révén.

Akár 3 fokos tetőhajlásszögtől alkalmazható

Gyors kivitelezés.

Akár 10 m feletti tetőhossz esetén is használható.

Korcolt fémfedésű termékeink

crlt-solution-ruukki-korcolt-femfedes-cta

Ruukki korcolt

A Ruukki előregyártott korcolt tetői alkalmasak nagyobb kihívásokkal járó felújításokhoz és építési környezethez, például értékes városi üdülőhelyekhez, emellett modern építészeti építményekhez is felhasználhatók.

crlt-solution-ruukki-classic-cta

Ruukki Classic

Ruukki Classic egy kiváló minőségű fémtető. Profilja hasonlít a hagyományos korcolt tetőfedéshez, ugyanakkor modern és stílusos.

Cserepes lemezek

A cserepes lemezek a cserépből készült tető látszatát keltik, s új építésekhez valamint tetőfelújításokhoz egyaránt használhatók.

Tartósságát garantálja, hogy kiváló minőségű acélból készülnek, nagy terhelést bír, nem repedezik, és nem törik. Az alapos fejlesztés és a toldások átgondolt kialakítása 100 %-os vízzáróságot biztosít.

A lemezek ca 1.100 mm fedési szélességűek, így a tagolt tetők esetében is könnyen beépíthetők. Kialakításuk szerint lehetnek moduláris elemek ca 350 mm fedési hosszúsággal valamint lemezek akár 10 méter hosszúsággal.

A tetőlemezek súlya szinte elhanyagolható, egy négyzetméter tetőfedő anyag mindössze 5 kg, így felújítás esetén a meglévő tetőszerkezet cseréje nem szükséges.

A cserepes lemezek alapanyaga tüzihorganyzott acél, amely többrétegű bevonati rendszerrel rendelkezik. A többrétegű bevonati rendszer az acéllemezt úgy védi meg a korróziós hatásoktól, hogy egyben esztétikus, színes felületet ad.

RUUKKI Fém cserepes lemezek

Ruukki kiváló minőségű fém tetőket és ereszcsatorna rendszereket gyárt. A cég folyamatosan fejleszti lakó- és közműépületekhez tervezett termékeit azzal a céllal, hogy olyan termékportfóliót alakítson ki, amely megfelel még a legigényesebb ügyfelek igényeinek is.

A Ruukki tetők skandináv minőséget képviselnek. Akár felújít, akár új otthont épít, átfogó tetőválasztékunk biztosítja, hogy gyönyörű, tartós megoldást találjon.

Amennyiben választása a tető mellett az ereszcsatornára valamint a tetőbiztonsági termékeinkre is esik, úgy a teljes tetőrendszer vonatkozásában élvezheti az eleganciát és a funkcionalitást, évtizedeken át.

A Ruukki tetők széles termékválasztékban érhetők el, amelyek minden építészeti stílushoz megfelelőek, legyen az modern vagy hagyományos.

A Ruukki cserepes lemezek az alábbi minőségi osztályokban rendelhetők:

RUUKKI 50 Plus

A Ruukki 50 Plus esetében 50 éves műszaki garanciát és 25 év esztétikai garanciát vállalunk. Az ebbe a minőségi osztályba tartozó termékek a legmagasabb tartósságúak és a legmegkülönböztetőbb kialakításúak a piacon elérhető megoldások között.

RUUKKI 40

A Ruukki 40 minőségi osztály esetében 40 éves műszaki garanciát és 15 év esztétikai garanciát vállalunk. Az ebbe a minőségi osztályba tartozó termékek nagyon jó paraméterekkel rendelkeznek és alkalmasak minden tetőfedésre.

RUUKKI 30

A Ruukki 30 minőségi osztály 30 éves műszaki garanciát és 10 év esztétikai garanciát rejt magában. Az ebbe a minőségi osztályba tartozó termékek megfizethető választási lehetőséget biztosítanak a különböző igények és elvárások kielégítésére.

RUUKKI felületképzés

A GreenCoat® innovatív, környezettudatos, színes bevonatú megoldás, amely kiváló színmegtartással és hosszú élettartammal bír. Az összes termék a kiváló minőségű svédacélon alapul, amelyet világszerte elismernek a piacon elérhető egyik legjobb fémként. Ráadásul a GreenCoat® termékek többsége Bio-Technology (BT) felülettel rendelkezik, amelyben a hagyományos fosszilis anyagok jelentős részét biokomponensek helyettesítik.

RUUKKI Cserepes lemez termékeink

crlt-solution-femteto-cta-2

Ruukki HYYGGE

Ruukki® Hyygge innovatív tetőfedő termék tökéletesen illeszkedik a modern építészeti trendekhez egyszerű és elegáns formája révén. Kétféle változatban rendelhető – hornyokkal és anélkül – lehetővé téve három különböző fedési kép kialakítását.

Frigge-slider

Ruukki Frigge

A Ruukki® Frigge modern és esztétikus, elérhető áron. A Ruukki® Frigge moduláris cserepes lemezek egyszerű és érdekes formája, valamint a bevonatok és a színek széles választéka megfelel azoknak a tulajdonságoknak, amelyek még a legszigorúbb ügyfelek elvárásainak is megfelelnek.

crlt-solution-ruukki-finnera-cta

Ruukki Finnera

A Finnera innovatív kialakítása révén fém tetője nemcsak szép, hanem rendkívül tartós és praktikus is. A terméken belüli egyedülálló elülső élhajlítás növeli az időjárással szembeni ellenállóságot, és zökkenőmentes tetőfedést tesz lehetővé.

crlt-solution-ruukki-adamante-cta

Ruukki ADAMANTE

A Ruukki Adamante-t azoknak hoztuk létre, akik keresik a módját, hogy kiemeljék házuk egyedi stílusát. Az Adamante színválasztéka tökéletesen kielégíti a szépség és harmónia igényét.

crlt-solution-ruukki-monterrey-grand-cta

RUUKKI MONTERREY GRAND

A Ruukki Monterrey Grand eleganciát kölcsönöz tetőjének. A formatervezés kifejezi a tetőcserepek hagyományát, de egy magasabb hullámmal, mint a korábbi Monterreyé.

Egyéb termékeink

crlt-solution-fem-ereszcsatorna-cta

Fém ereszcsatorna

A tető az esővíz elvezetéssel teljes. Az ereszcsatorna rendszer hatékonyan vezeti el az esővizet a tetőtől. Az előre gyártott alkatrészek méretarányosan pontosak, szorosak és könnyen felszerelhetők. Kétoldalas bevonatos, horganyzott acélból készülnek.

crlt-solution-fem-tetotartozekok-cta

Fém tetőtartozékok

A lényeg gyakran a részletekben rejlik: a tető kiegészítők révén tetője elegáns és funkcionális lesz a legapróbb részletekig. A tető nem csak a tetőn jellemzően megjelenő lemezekből áll. Ide tartozik az ereszcsatorna, szellőző elemek, alátétfólia, tömítés és rögzítő elemek.