Oldal kiválasztása

1042, Budapest

Árpád u. 56.

E-mail címünk:

info@crlt-solution.hu

SÍKPALA

MIÉRT A SZÁLCEMENT?
A szálcement, melyet az építészek és a kivitelezők már generációk óta használnak szerte a világon, tökéletes választás tetőfedésre és a homlokzatok burkolására.

Majd egy évszázadnyi gyártási tapasztalattal a háta mögött, a Cembrit és Eternit gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, korszerű, a design irányzathoz alkalmazkodó termékeket fejlesztve.

}

HOSSZÚ ÉLETTARTAM - MINIMÁLIS KARBANTARTÁSI IGÉNY

A funkcionalitás a szálcement síkpala igazi ismertetője, hiszen egyesíti a tartósságot a könnyű kezelhetőséggel és az igazi eleganciával, ezáltal előnyére válnak bármely épület homlokzatának, tetőjének.

A szálcement termékek lenyűgöző erősségének a titka a gyártási folyamatban rejlik. Az Eternit ill. Cembrit gyártók az anyag vékony rétegeit egymásra helyezik, majd nagy nyomás alatt összepréselik őket, melyet egy lassú érlelő folyamat követ. A különlegesen összeválogatott rostszálak által megerősített számos vékony réteg adja meg a szálcementnek azt az erősséget, mely páratlanná teszi a építőipari anyagok közt szerte a világon.

A szálcement síkpala hatalmas előnye az a képesség, hogy ellenáll mindenféle időjárási viszontagságnak. Fagyás, olvadás, forróság, intenzív esőzés – ezek közül egyik sem jelent veszélyt a szálcement felületekre. A szálcement síkpala termékek minden esetben megtartják alakjukat, és azon képességük, hogy a korhadásnak és a gombásodásnak ellenállnak, egyaránt lenyűgöző. A végeredmény egy hosszú élettartamú felület, melynek karbantartási igénye minimális.

A könnyű kezelés a funkcionalitás másik aspektusa. A kivitelező szakemberek nagymértékben értékelik, hogy a szálcement síkpala termékek könnyen szállíthatók.

Mindez hozzájárul az alacsonyabb építési költségekhez és a rövidebb építési időhöz.

TERMÉSZETES ANYAGOK

A szálcement síkpala természetes anyagokból készül: cement (mészkő és agyag keveréke), homok, víz, mindez kiegészítve nem toxikus, szerves rostszálakkal.

A lapok teljes egészében újra felhasználhatók és a gyártási folyamat energiafelhasználása alacsony.

SZABADSÁG, AMIRE AZ ÉPÍTÉSZEK VÁGYNAK

A  szálcement termékek szabad teret engednek a kreativitásnak. Az elegáns felületek, a színválaszték valamint a változatos felhasználási lehetőségek segítenek abban, hogy megvalósuljanak az elképzelések – a klasszikus elegánstól a határozottan modernig. Mivel a lapok könnyen szerelhetők, ezért a praktikus döntések nem fogják háttérbe szorítani a design-os ötleteket.

FELÜLETEK ÉS SZÍNEK

A szálcement, melyet az építészek és a kivitelezők már generációk óta használnak szerte a világon, tökéletes választás tetőfedésre és a homlokzatok burkolására.

Majd egy évszázadnyi gyártási tapasztalattal a háta mögött, a gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, korszerű, a design irányzathoz alkalmazkodó termékeket fejlesztve.

KORLÁTLAN ALKOTÓI SZABADSÁG

A szín, árnyék és textúra a három legerősebb vizuális eszköz a tervezők számára. A szálcement síkpala egyedülálló színválasztéka lehetővé teszi, hogy bármely épület tetőjénél éljenek a vizuális lehetőségekkel.

DÖNTÉS AZ ÖN KEZÉBEN

A síkpalák széles választékát kínáljuk, legyen szó sík vagy strukturált felületről. De ne elégedjen meg a felület adta választási lehetőségekkel! Termékválasztékunkat az élképzés változataival – vágott  és pattintott – egészítettük ki. A síkpaláink számos méretben érhetőek el a 20*40-es mérettől a 60*60-ig, így a döntés az Ön kezében van!

A SIKER SZÍNEI

Minden szín a finom, világos tónusoktól az intenzív, sötét színekig terjed, amely tovább növeli e lehetőségek tárházát. A standard színválaszték az európai építészeti stílusnak és építési hagyományoknak megfelelően került kialakításra.
FRANCIA FEDÉS
A 40*40-es (francia) síkpala fedés egyszerű eleganciáját kombinálhatjuk az építészet kifinomultságával és igényességével.

Gyémánt mintázata a hagyományos tetőfedő anyagok vonalvezetésével szemben nem vertikálisan és horizontálisan helyezkedik el a tetősíkon, hanem átlósan, és ez a ferde átlós vonalvezetés sikeresen összeköti a modern formát az időtlennel.

A nagy hagyománnyal rendelkező síkpala fedés a legszélesebb színválasztékban érhető el, ezáltal biztosítva, hogy mindenki a saját magának és az épület hangulatának megfelelő színt választhassa.

Végeredményképpen a francia fedés vizuális könnyedsége és eleganciája kellemes, megnyerő hangulatot biztosít a kisebb és a nagyobb épületeken egyaránt.

Grafitszürke
Vörös
Eternit kékesfekete sarkított négyzet
Fekete
Szürke
Barna
Grafitszürke strukturált
FRANCIA FEDÉS TERMÉKÁTTEKINTÉS
Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Eternit 40*40 sarkított négyzet Egyszeres fedés Sarkított négyzet 9,8 400*400 4 1,36 Natúrszürke, világosszürke, vörös, barna, kékesfekete
Eternit 40*40 sarkított négyzet struktúrált Egyszeres fedés Sarkított négyzet 9,8 400*400 4 1,33 Kékesfekete
Cembrit 40*40 sarkított négyzet Egyszeres fedés Sarkított négyzet 10 400*400 4 1,33 Natúrszürke, szürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete
Cembrit 40*40 sarkított négyzet Horal Egyszeres fedés Sarkított négyzet 10 400*400 5,2 1,73 Fekete
Cembrit 40*40 sarkított négyzet struktúrált Egyszeres fedés Sarkított négyzet 10 400*400 4 1,33 Grafitszürke

Vízzáró alátétfedéssel 25°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

FRANCIA FEDÉS REFERENCIAFOTÓK
ROMBUSZ FEDÉS
A Rombusz (úgynevezett magyar fedés) síkpala fedés különlegessége az egyedülálló megjelenés, a vízszintes és a ferde átlós vonalvezetés, mely ugyanolyan jól mutat a kortárs építészetben, mint a régebbi épületeken. A lapok eltolással való fektetése különös, egyedi megjelenést kölcsönöz a tetőnek.

Ha a formai szépség és a minőség összhangját keressük, akkor a Rombusz síkpala megadja a helyes választ. A Rombusz pala alkalmas jobbos és balos fedés készítésére is.

Ez nem csak a tető viharbiztosságának fokozására alkalmas, hanem az esztétikusabb és formagazdagabb fedés kialakításának eszköze is.

Vörös
Fekete
Barna
Szürke
Grafitszürke
Eternit kékesfekete sarkított négyzet
ROMBUSZ FEDÉS TERMÉKÁTTEKINTÉS
Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Eternit 40*44 rombusz Rombusz Rombusz 8,9 400*440 4 1,45 Világosszürke, vörös, barna, kékesfekete
Cembrit 40*44 rombusz Rombusz Rombusz 8,9 400*440 5,4 1,88 Szürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete

Vízzáró alátétfedéssel °-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

ROMBUSZ FEDÉS REFERENCIAFOTÓK
ROMBUSZ SABLON FEDÉS
A Rombuszsablon síkpala elemeket tetőhöz és homlokzathoz egyaránt fel tudjuk használni, ezek kombinációja pedig hagyománytisztelő történelmi párhuzamokat képez az épületek között.

Ezen felül az anyag tapintása és a felhasználás során tapasztalható formálhatóság tökéletes harmóniában van elképzeléseinkkel.

A rombuszsablont kis önsúlya és a komplett kiegészítőelem-rendszere alkalmassá teszi a tetők
szakszerű felújítására.

A gondosan összeválogatott alapanyagok könnyűvé, víznek, fagynak és
tűznek ellenállóvá, törhetetlenné és értékállóvá teszik a terméket.

Grafitszürke
Vörös
Szürke
Kékesfekete
Fekete
ROMBUSZ SABLON TERMÉKÁTTEKINTÉS
Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Eternit 40*44 rombusz sablon Rombusz sablon Rombusz sablon 8,9 400*440 4 1,45 Világosszürke, vörös, barna, kékesfekete
Cembrit 40*44 rombusz sablon Rombusz sablon Rombusz sablon 8,9 400*440 5,2 1,73 Szürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete

Vízzáró alátétfedéssel 23°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

KETTŐS FEDÉS
A kettős síkpala fedés rendkívül gazdag méretválasztéka lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb tetőmegoldást válasszuk, mely leginkább megfelel a ház stílusának – és természetesen a saját ízlésünknek is. Egyéni ötletek terén alig képzelhető el nagyobb szabadság.

A síkpalák 4 különböző méretben, ötvözve a felület és élképzés variációival rendelhetők. Minden megoldhatónak tűnik ezekkel a palákkal.

A kis méret és a szálcement termék vékonyságának köszönhetően kimondottam alkalmasak íves felületek fedésére. A méretben rejlő lehetőségek korlátlanok, legyen bármilyen bonyolult is a tetőfelület, a végeredmény mindig elégedettséggel tölt el.

A lehetőségeknek csak a tervező kreativitása és a tetőfedő szaktudása szab határt. Az igazi szépségét a síkpala harmóniája és homogenitása adja ezért fontos az, hogy az ívek és hajlatok, az élek és gerincek egy és azonos anyagból kerüljenek.

Grafitszürke strukturált
Fekete pattintott élekkel
Grafitszürke
Kékesfekete
Fekete
Fekete pattintott élekkel strukturált felülettel
Fekete
Grafitszürke
Vörös
Kékesfekete struktúrált
KETTŐS FEDÉS TERMÉKÁTTEKINTÉS
Gyártó Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Cembrit 30*60 strukturált felület hegyes sarokkal Kettős fedés Téglalap 12,7 300*600 4 1,5 Grafitszürke

Vízzáró alátétfedéssel 18°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.Gyártó Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Eternit 20*40 sima felület levágott sarokkal Kettős fedés Sarkított téglalap 30,5 200*400 4 0,68 Vörös, barna, kékesfekete
Eternit 20*40 strukturált felület levágott sarokkal Kettős fedés Sarkított téglalap 30,5 200*400 4 0,68 Kékesfekete
Eternit 20*40 sima felület hegyes sarokkal Kettős fedés Téglalap 30,5 200*400 4 0,68 Vörös, barna, kékesfekete
Eternit 20*40 strukturált felület hegyes sarokkal Kettős fedés Téglalap 30,5 200*400 4 0,68 Kékesfekete
Eternit 40*40 sima felület négyzet Kettős fedés Négyzet 15,5 400*400 4 1,36 Vörös, barna, világosszürke, kékesfekete
Eternit 40*40 strukturált felület négyzet Kettős fedés Négyzet 15,5 400*400 4 1,36 Kékesfekete
Eternit 20*40 strukturált felület hegyes sarokkal Kettős fedés Téglalap 30,5 200*400 4 0,68 Kékesfekete
Cembrit 24*40 sima felület hegyes sarokkal Kettős fedés Téglalap 27 240*400 4 0,79 Fekete
Cembrit 24*40 sima felület levágott sarokkal Kettős fedés Sarkított téglalap 27 240*400 4 0,79 Fekete
Cembrit 24*40 sima felület hegyes sarokkal, pattintott élekkel Kettős fedés Téglalap 27 240*400 4 0,79 Fekete
Cembrit 24*40 sima felület lekerekített sarokkal, pattintott élekkel Kettős fedés Sarkított téglalap 27 240*400 4 0,79 Fekete
Cembrit 24*40 strukturált felület hegyes sarokkal, pattintott élekkel Kettős fedés Téglalap 27 240*400 4 0,79 Fekete
Cembrit 24*40 strukturált felület lekerekített sarokkal, pattintott élekkel Kettős fedés Sarkított téglalap 27 240*400 4 0,79 Fekete

Vízzáró alátétfedéssel 20°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.Gyártó Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Cembrit 32*60 téglalap lekerekített sarokkal Kettős fedés Sarkított téglalap 12 320*600 4 1,6 Fekete

Vízzáró alátétfedéssel 25°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

KETTŐS FEDÉS REFERENCIAFOTÓK

NÉMET FEDÉS
A német síkpala fedéssel vagy más néven emelt sorú fedéssel a tető az épület ékkövé válik. Klasszikus alkalmazása mellett oromszegélyek, kémények és homlokzatok időtálló burkolását is lehetővé teszi.
Kékesfekete
Vörös
Barna
Kékesfekete strukturált felülettel
Fehér
Grafitszürke strukturált felülettel
NÉMET FEDÉS TERMÉKÁTTEKINTÉS
Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Eternit 40*40 német fedés sima felülettel Német fedés Német fedés 10,5 400*400 4 1,34 Kékesfekete
Eternit 40*40 német fedés strukturált Német fedés Német fedés 10,5 400*400 4 1,34 Kékesfekete
Eternit 30*40 német fedés sima felülettel Német fedés Német fedés 15,4 300*400 4 1,02 Kékesfekete
Eternit 30*40 német fedés strukturált Német fedés Német fedés 15,4 300*400 4 1,02 Kékesfekete
Eternit 30*30 német fedés sima felülettel Német fedés Német fedés 21,7 300*300 4 0,75 Fehér, világosszürke, vörös, barna, kékesfekete
Eternit 30*30 német fedés struktúrált Német fedés Német fedés 21,7 300*300 4 0,75 Kékesfekete
Eternit 25*25 német fedés sima felülettel Német fedés Német fedés 34,8 250*250 4 0,51 Fehér, világosszürke, vörös, barna, kékesfekete
Eternit 25*25 német fedés struktúrált Német fedés Német fedés 34,8 250*250 4 0,51 Kékesfekete

Vízzáró alátétfedéssel 20°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Cembrit 20*20 német fedés Német fedés Német fedés 45 200*200 4 0,33 Grafitszürke
Cembrit 30*30 német fedés Német fedés Német fedés 300*300 4 Grafitszürke

Vízzáró alátétfedéssel 25°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

NÉMET FEDÉS REFERENCIAFOTÓK
ETERNIT SVÁJCI FEDÉS
Fiatalos és dinamikus, egyedi és újszerű megjelenés, amelyet akár tetőn, akár homlokzaton az Eternit síkpalák svájci fedésével érhető el.

A fedéskép vízszintes vonalvezetése, az oldalátfedések eltolása a megjelenés formai egyszerűsége ellenére szemet gyönyörködtető látványt teremt.

Ezzel a fedési móddal készülő ún. egyszeres fedés az esztétika mellett gazdaságos megoldást kínál az új építésű vagy felújított tetők esetén egyaránt.

Kékesfekete
Vörös
Barna
Világosszürke
Fehér
Kékesfekete strukturált felülettel
ETERNIT SVÁJCI FEDÉS TERMÉKÁTTEKINTÉS
Gyártó Megnevezés Fedési típus Forma Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
Eternit 60*30 vízszintes téglalap (svájci fedés) sima felülettel Egyszeres fedés Téglalap 9,8 600*300 4 1,54 Világosszürke, vörös, barna, kékesfekete
Eternit 60*30 vízszintes téglalap (svájci fedés) strukturált Egyszeres fedés Téglalap 9,8 600*300 4 1,54 Kékesfekete
Eternit 40*20 vízszintes téglalap (svájci fedés) sima felülettel Egyszeres fedés Téglalap 17,4 400*200 4 0,68 Vörös, barna, kékesfekete
Eternit 40*20 vízszintes téglalap (svájci fedés) strukturált Egyszeres fedés Téglalap 17,4 400*200 4 0,68 Kékesfekete
Eternit 30*20 vízszintes téglalap (svájci fedés) sima felülettel Egyszeres fedés Téglalap 25 300*200 4 0,51 Vörös, barna, kékesfekete
Eternit 30*20 vízszintes téglalap (svájci fedés) strukturált Egyszeres fedés Téglalap 25 300*200 4 0,51 Kékesfekete

Vízzáró alátétfedéssel 20°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.ETERNIT SVÁJCI FEDÉS REFERENCIAFOTÓK
HULLÁMPALA
6 HULLÁMÚ PALA
A szálcement alapú hullámpala új generációja természetes anyagból készül.

A hullámpala, mely több színben kapható, ideális nagyobb terjedelmű tetők, lakóházak, kereskedelmi és mezőgazdasági épületek fedésére is.

A harmonikusan hullámos vonalak és az eltompított színek finom és diszkrét hatást kölcsönöznek a tetőnek.

Ugyanakkor néhány éve a hullámpalás tetők mintha reneszánszukat élnék. Ez részben annak köszönhető, hogy a tervezők és kivitelezők egyre inkább tudatában vannak a szálcement erősségeinek, részben pedig annak a fontos ténynek, hogy az új, színes hullámpalák különlegesen magas minőségűek.

Kialakítása megegyezik a hagyományos méretekkel, így részleges átépítés illetve bővítés esetén kiválóan alkalmazható.

Vörös
Grafitszürke
Világosszürke
Fekete
Natúrszürke
Barna
6 HULLÁMÚ PALA TERMÉKÁTTEKINTÉS
Megnevezés Fedési típus Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Hullámmagasság (mm) Hullámtávolság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
6 hullámú pala Egyszeres 0,9 1.095*1.250 6,5 51 177 18,07 Natúrszürke, világosszürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete
6 hullámú pala Egyszeres 0,69 1.095*1.600 6,5 51 177 23,13 Natúrszürke, világosszürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete
6 hullámú pala Egyszeres 0,41 1.095*2.500 6,5 51 177 36,14 Natúrszürke, világosszürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete

Vízzáró alátétfedéssel 7°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

6 HULLÁMÚ PALA REFERENCIAFOTÓK
8 HULLÁMÚ PALA
A 8 hullámú pala hullámkiosztása révén az egyes hullámok kisebbek, amely modern megjelenést kölcsönöz a tetőnek. Széles színválasztéka révén bármely igényt kielégít, legyen szó tetőről vagy homlokzatról.

Kialakítása megegyezik a hagyományos méretekkel, így részleges átépítés illetve bővítés esetén kiválóan alkalmazható.

Vörös
Grafitszürke
Világosszürke
Fekete
Natúrszürke
8 HULLÁMÚ PALA TERMÉKÁTTEKINTÉS
Megnevezés Fedési típus Anyagszükséglet db/m2 Méret Vastagság (mm) Hullámmagasság (mm) Hullámtávolság (mm) Súly (kg/db) Színválaszték
8 hullámú pala Egyszeres 1,05 1.020*1.250 6 30 130 14,94 Natúrszürke, világosszürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete
6 hullámú pala Egyszeres 0,48 1.020*1.250 6 30 130 29,87 Natúrszürke, világosszürke, vörös, barna, grafitszürke, fekete

Vízzáró alátétfedéssel 7°-os tetőhajlásszögtől alkalmazható.

8 HULLÁMÚ PALA REFERENCIAFOTÓK
TETŐ TARTOZÉKOK
A tető héjazata meghatározza az épület jellegét, esztétikumot, karaktert kölcsönöz neki. Emellett fontos műszaki szerepet is be kell, hogy töltsön: meg kell oldania a pára elvezetést, meg kell akadályoznia a fedőanyag elmozdulását, biztonságosan meg kell oldania a hó, csapadék elvezetését, valamint lehetővé kell tennie a biztonságos karbantartást. Ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik.

RÖGZÍTŐ ELEMEK

Síkpala kettős fedésű alkalmazása esetén rögzítőkampók használata javasolt. A szerelés így igen egyszerű és gyors, ráadásul hődilatáció esetén nem feszülnek a palák. Minden darabot egy kampó tart. A rögzítőkampók a 30 vagy 40 mm-es lécekkel használhatók.

A nagyobb méretű palák rögzíthetők szegekkel és viharkapcsokkal. A terméken viharkapocslyukak vannak. A szeglyukak 250 mm-es léctávolságnak felelnek meg. Ettől eltérő léctávolsághoz a helyszínen kell furatokat készíteni, az alábbi táblázat alapján. Minden palát két szeg és egy viharkapocs rögzít.

TETŐBIZTONSÁG

A hófogó elemeket a hólecsúszás megakadályozása, az épület körüli forgalom biztonsága, valamint a tetőszerkezet és ereszek védelme érdekében használjuk. Tervezésük és elhelyezésük során mérvadó a tető hajlásszöge, a hóterhelés, továbbá a tetőfedő anyag anyaga és profilja.

A tető illetőleg kémény karbantartásához szükség lehet járórendszer kiépítésére, amelyet az erre szolgáló ún alapelemre helyezünk fel.

ÁTVEZETŐ ELEMEK

A szellőzőelemeket úgy és olyan mennyiségben helyezzük el, hogy a teljes tetőterület átszellőztetését biztosítani tudjuk. A tető áttörések – antenna, gázkémény, csatornaszellőző átvezető eleme elérhető az általunk kínált programban.
ALÁTÉTFÓLIÁK
Kínálatunkban megtalálhatóak a tetőszerkezetek megóvásához szükséges páraáteresztő fóliák is, amelyek valamennyi tetőhajlásszög tartományban megfelelő műszaki megoldást nyújtanak:

BASIC

120 gr/m2

A kapcsolódó dokumentumot ide kattintva töltheti le.

ADVANCED

150 gr/m2, dupla ragasztószalaggal

A kapcsolódó dokumentumot ide kattintva töltheti le.

PROFESSIONAL

200 gr/m2, dupla ragasztószalaggal

A kapcsolódó dokumentumot ide kattintva töltheti le.

A weboldalt készítette: DesignBuilder (designbuilder.hu)