Szálcement homlokzat

Miért a szálcement?

A szálcement, melyet az építészek és a kivitelezők már generációk óta használnak szerte a világon, tökéletes választás tetőfedésre és a homlokzatok burkolására.

Majd egy évszázadnyi gyártási tapasztalattal a háta mögött, a Cembrit és Eternit gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, korszerű, a design irányzathoz alkalmazkodó termékeket fejlesztve.

HOSSZÚ ÉLETTARTAM - MINIMÁLIS KARBANTARTÁSI IGÉNY

A funkcionalitás a szálcement síkpala igazi ismertetője, hiszen egyesíti a tartósságot a könnyű kezelhetőséggel és az igazi eleganciával, ezáltal előnyére válnak bármely épület homlokzatának, tetőjének. A szálcement termékek lenyűgöző erősségének a titka a gyártási folyamatban rejlik.

Az Eternit ill. Cembrit gyártók az anyag vékony rétegeit egymásra helyezik, majd nagy nyomás alatt összepréselik őket, melyet egy lassú érlelő folyamat követ. A különlegesen összeválogatott rostszálak által megerősített számos vékony réteg adja meg a szálcementnek azt az erősséget, mely páratlanná teszi a építőipari anyagok közt szerte a világon.

A szálcement síkpala hatalmas előnye az a képesség, hogy ellenáll mindenféle időjárási viszontagságnak. Fagyás, olvadás, forróság, intenzív esőzés – ezek közül egyik sem jelent veszélyt a szálcement felületekre. A szálcement síkpala termékek minden esetben megtartják alakjukat, és azon képességük, hogy a korhadásnak és a gombásodásnak ellenállnak, egyaránt lenyűgöző. A végeredmény egy hosszú élettartamú felület, melynek karbantartási igénye minimális.

A könnyű kezelés a funkcionalitás másik aspektusa. A kivitelező szakemberek nagymértékben értékelik, hogy a szálcement síkpala termékek könnyen szállíthatók.

Mindez hozzájárul az alacsonyabb építési költségekhez és a rövidebb építési időhöz.

TERMÉSZETES ANYAGOK

A szálcement síkpala természetes anyagokból készül: cement (mészkő és agyag keveréke), homok, víz, mindez kiegészítve nem toxikus, szerves rostszálakkal.

A lapok teljes egészében újra felhasználhatók és a gyártási folyamat energiafelhasználása alacsony.

SZABADSÁG, AMIRE AZ ÉPÍTÉSZEK VÁGYNAK

A szálcement termékek szabad teret engednek a kreativitásnak.

Az elegáns felületek, a színválaszték valamint a változatos felhasználási lehetőségek segítenek abban, hogy megvalósuljanak az elképzelések – a klasszikus elegánstól a határozottan modernig. Mivel a lapok könnyen szerelhetők, ezért a praktikus döntések nem fogják háttérbe szorítani a design-os ötleteket.

Miért átszellőztetett homlokzat?

Az átszellőztetett homlokzat egy a térelválasztó falra szerelt burkolat, ami az épületfizikai követelményeket betartva, teljes felületén átszellőztetett.

A nyári időszakban a hőszigetelés és az átszellőztetett homlokzatburkolat együttes alkalmazásával csökkenthetjük az épület felmelegedését. Ezzel egyidejűleg a folyamatos szellőzés révén hozzájárul a magasabb pára tartalmú belső oldali helyiségekből érkező pára kiegyenlítéséhez, a nedves falak kiszárításához.

Megfelelő rétegrend kialakításával az épület hőtechnikai tulajdonságai jelentősen feljavíthatók. A táblákat zárt fugás- (fugaprofillal), nyitott fugás kialakítással vagy átlapolva is lehet szerelni. Az alátétszerkezetet, ami alumínium konzol rendszer vagy minőségi fa lécváz lehet, a teherhordó falhoz rögzítik.

Az átszellőztetett légrés a szálcement tábla hátoldala és a hőszigetelés külső síkja között jön létre.

Alkalmazási területek

Átszellőztetett homlokzati megoldásként.

Lakó- és ipari épületek burkolataként.

Régi épületek felújításánál.

Új építésű házak modern homlokzataként.

Régi, nedves falak kiszárításánál.

Épületek hideg (pl. Északi) falainak utólagos burkolataként.

Csapóesőnek, időjárás hatásainak fokozottan kitett épületrészek utólagos burkolásához.

Belsőépítészeti design megoldások kialakításához.

Nagyelemes termékeink

crlt-solution-cembrit-patina-cta

Cembrit Patina

A Cembrit Patina természetes, strukturált felülettel bír. Látható az alapanyag és a rostok természetessége és érezhető a csiszolás a felületen.

crlt-solution-cembrit-solid-hero

Cembrit Solid

A Cembrit Solid különlegessége a színazonosságban rejlik. Az anyag színe tökéletesen illeszkedik az élénk, időtálló színkezelt felülethez.

crlt-solution-cembrit-cover-cta

Cembrit Cover

A Cembrit Cover ideális megoldást jelent, amennyiben a markánsabb színeket és merészebb tervezési elképzeléseket részesíti előnyben.

crlt-solution-cembrit-patina-cta

Cembrit Patina

A Cembrit Patina természetes, strukturált felülettel bír. Látható az alapanyag és a rostok természetessége és érezhető a csiszolás a felületen.

Kiselemes termékeink

A kiselemes homlokzatburkolatok főként családi házak burkolásához nyújtanak ideális megoldást.

A nagytáblás Patina, Cover, Solid, Transparent alapszíneiben rendelhetők 292. * 1.192 és 592 * 1.192 mm méretben.

crlt-solution-cembrit-plank-cta

Cembrit Plank

A Plank burkolat ideális megoldás a nagy karbantartási igénnyel rendelkező fa cseréjére a homlokzatokon. A fa burkolathoz hasonlóan a beépítése egyszerű.

crlt-solution-cedral-cta-2

Cedral Burkolatok

Cedral homlokzati lapok, amelyek kiváló minőségű szálcementből készülnek az Eternit gyárában és egyesítik a homlokzatburkolatok állandó szépségét az építészetben rejlő kreativitással.

Egyéb termékeink

crlt-solution-homlokzat-tartoszerkezetek-cta

Tartószerkezetek

Az átszellőztetett homlokzatburkolat kialakításához szükséges egy olyan másodlagos teherhordó szerkezet közbeiktatása, ami áthidalja a távolságot a falazat és a burkolat belső síkja között, így megadva a szükséges keresztmetszeti teret a hőszigetelésnek, illetve a légrésnek.