Tető tartozékok

A tető héjazata meghatározza az épület jellegét, esztétikumot, karaktert kölcsönöz neki. Emellett fontos műszaki szerepet is be kell, hogy töltsön: meg kell oldania a pára elvezetést, meg kell akadályoznia a fedőanyag elmozdulását, biztonságosan meg kell oldania a hó, csapadék elvezetését, valamint lehetővé kell tennie a biztonságos karbantartást. Ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik.

Rögzítő elemek

Síkpala kettős fedésű alkalmazása esetén rögzítőkampók használata javasolt. A szerelés így igen egyszerű és gyors, ráadásul hődilatáció esetén nem feszülnek a palák. Minden darabot egy kampó tart. A rögzítőkampók a 30 vagy 40 mm-es lécekkel használhatók.

A nagyobb méretű palák rögzíthetők szegekkel és viharkapcsokkal. A terméken viharkapocslyukak vannak. A szeglyukak 250 mm-es léctávolságnak felelnek meg. Ettől eltérő léctávolsághoz a helyszínen kell furatokat készíteni, az alábbi táblázat alapján. Minden palát két szeg és egy viharkapocs rögzít.

Tetőbiztonság

A hófogó elemeket a hólecsúszás megakadályozása, az épület körüli forgalom biztonsága, valamint a tetőszerkezet és ereszek védelme érdekében használjuk. Tervezésük és elhelyezésük során mérvadó a tető hajlásszöge, a hóterhelés, továbbá a tetőfedő anyag anyaga és profilja.

A tető illetőleg kémény karbantartásához szükség lehet járórendszer kiépítésére, amelyet az erre szolgáló ún alapelemre helyezünk fel.

Átvezető elemek

A szellőzőelemeket úgy és olyan mennyiségben helyezzük el, hogy a teljes tetőterület átszellőztetését biztosítani tudjuk. A tető áttörések – antenna, gázkémény, csatornaszellőző átvezető eleme elérhető az általunk kínált programban.

Alátétfóliák

Kínálatunkban megtalálhatóak a tetőszerkezetek megóvásához szükséges páraáteresztő fóliák is, amelyek valamennyi tetőhajlásszög tartományban megfelelő műszaki megoldást nyújtanak:

Basic
120gr/m2

A kapcsolódó dokumentumot az alábbi gombra kattintva töltheti le.

Advanced
150gr/m2

Dupla ragasztószalaggal.

A kapcsolódó dokumentumot az alábbi gombra kattintva töltheti le.

Professional
200gr/m2

Dupla ragasztószalaggal.

A kapcsolódó dokumentumot az alábbi gombra kattintva töltheti le.

Letöltések

Cembrit síkpala prospektus

Eternit síkpala prospektus

Hullámpala prospektus

Szálcement termékek
Tervezés és alkalmazás

Cembrit síkpala garancialevél

Cembrit síkpala teljesítmény nyilatkozat

Cembrit hullámpala teljesítmény nyilatkozat

Eternit garancialevél