Tető tartozékok

A tető héjazata meghatározza az épület jellegét, esztétikumot, karaktert kölcsönöz neki. Emellett fontos műszaki szerepet is be kell, hogy töltsön: meg kell oldania a pára elvezetést, meg kell akadályoznia a fedőanyag elmozdulását, biztonságosan meg kell oldania a hó, csapadék elvezetését, valamint lehetővé kell tennie a biztonságos karbantartást. Ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik.

Rögzítő elemek

Síkpala kettős fedésű alkalmazása esetén rögzítőkampók használata javasolt. A szerelés így igen egyszerű és gyors, ráadásul hődilatáció esetén nem feszülnek a palák. Minden darabot egy kampó tart. A rögzítőkampók a 30 vagy 40 mm-es lécekkel használhatók.

A nagyobb méretű palák rögzíthetők szegekkel és viharkapcsokkal. A terméken viharkapocslyukak vannak. A szeglyukak 250 mm-es léctávolságnak felelnek meg. Ettől eltérő léctávolsághoz a helyszínen kell furatokat készíteni, az alábbi táblázat alapján. Minden palát két szeg és egy viharkapocs rögzít.

Tetőbiztonság

A hófogó elemeket a hólecsúszás megakadályozása, az épület körüli forgalom biztonsága, valamint a tetőszerkezet és ereszek védelme érdekében használjuk. Tervezésük és elhelyezésük során mérvadó a tető hajlásszöge, a hóterhelés, továbbá a tetőfedő anyag anyaga és profilja.

A tető illetőleg kémény karbantartásához szükség lehet járórendszer kiépítésére, amelyet az erre szolgáló ún alapelemre helyezünk fel.

Átvezető elemek

A szellőzőelemeket úgy és olyan mennyiségben helyezzük el, hogy a teljes tetőterület átszellőztetését biztosítani tudjuk. A tető áttörések – antenna, gázkémény, csatornaszellőző átvezető eleme elérhető az általunk kínált programban.

Alátétfóliák

Kínálatunkban megtalálhatóak a tetőszerkezetek megóvásához szükséges páraáteresztő fóliák is, amelyek valamennyi tetőhajlásszög tartományban megfelelő műszaki megoldást nyújtanak:

Advanced
150gr/m2

Dupla ragasztószalaggal.

A kapcsolódó dokumentumot az alábbi gombra kattintva töltheti le.

Professional
200gr/m2

Dupla ragasztószalaggal.

A kapcsolódó dokumentumot az alábbi gombra kattintva töltheti le.

Letöltések

Swisspearl síkpala prospektus

Eternit síkpala prospektus

Hullámpala prospektus

Eternit garancialevél

Swisspearl síkpala teljesítmény nyilatkozat

Swisspearl hullámpala teljesítmény nyilatkozat