Tartószerkezet

Az átszellőztetett homlokzatburkolat kialakításához szükséges egy olyan másodlagos teherhordó szerkezet közbeiktatása, ami áthidalja a távolságot a falazat és a burkolat belső síkja között, így megadva a szükséges keresztmetszeti teret a hőszigetelésnek, illetve a légrésnek. Ezen közvetítő szerkezetek készülhetnek például fából vagy fémből.

A fa alszerkezet előnye a viszonylag alacsony ár, viszont hátránya, hogy tűzvédelmileg-, távtartási keresztmetszetben- és méret pontosságban eléggé lehatárolja saját alkalmazási körét. Alkalmazási területe főleg kisebb egy- maximum kétszintes épületek, családi házak, ahol nincs előírás a függőleges tűzterjedési határértéket illetően, vagy nincs előírva A vagy A2-es éghetőségi besorolás.

Tekintettel arra, hogy a szerelt átszellőztetett nagytáblás homlokzatok gyakori alkalmazási területe a jellemzően magas szintszámú középületek köre és az évről évre szigorodó OTSZ előírások miatt, elvárt a szerkezet magas tűzvédelmi követelménynek való megfelelősége.

Alapvetően a fém (alu-, vagy acél) távtartó alszerkezetek, a költségeket szem előtt tartva pedig ezen belül az alumínium univerzális alszerkezetek azok, amelyek a fenti igényeknek a legszélesebb körben megfelelnek.

Az alumínium ötvözetből készült távtartó rendszerek természetesen nem éghető anyagúak, kicsi az önsúlyuk, illetve többféle homlokzatburkolat fogadására alkalmasak, akár látszó-, akár rejtett hátfuratos mechanikai rögzítéssel, akár ragasztva.

A Metalufix rögzítő rendszerünk gyártásánál a nagyfokú automatizálásra helyeztük a hangsúlyt. Ezzel elértük, hogy a tartóelemeket versenytársainknál rövidebb határidővel, és kedvezőbb áron tudjuk szállítani megrendelőinknek.

Fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdés, megoldandó feladat, probléma adódik, kérjük, forduljanak bizalommal hozzánk. Tudásunk, tapasztalatunk, megbízható üzleti magatartásunk a záloga partnereink teljes megelégedettségének.