OLASZ ALUMÍNIUM DESIGN TETŐN ÉS HOMLOKZATON

Sok szép magyar és nemzetközi példa mutatja, hogy az évtizedekkel korábban inkább ipari megjelenést jelentő alumínium homlokzatburkolat és tetőfedés manapság a középületek és lakóépületek, sőt családi házak kedvelt homlokzatképző anyaga. A szerelt homlokzatokhoz teljes körű építész és kivitelező támogatás kíséretében szálcement és kerámia burkolatot, valamint ahhoz tartószerkezetet is kínáló CRLT Solution választákában újdonság az olasz designt képviselő Vestis alumínium burkolatok családja, a minden típusú fémmel foglalkozó Mazzonetto terméke.

A XXI. század korszerű építési termékeivel szembeni elvárás az esztétika és tartósság mellett a környezetre is tekintettel folyó gyártás, vagy a kész épület esetén a gazdaságos üzemeltetés. Az elmúlt évtizedekben főleg középületeken szerelt homlokzatburkolatok térhódításának lehettünk szemtanúi, amely egy-egy épületen alapvetően meghatározza annak megjelenését, stílusát, sőt gyakran környezetét is. A kétség kívül lényeges esztétikai szempontok mellé, a döntési tényezők közé a gazdaságossági szempontok is egyre inkább
felzárkóztak.

A szálcement, kerámia vagy fém –acél és alumínium – homlokzati és tetőfedő anyagok köre mind felületeit, színeit és a benne rejlő építészeti lehetőségeket tekintve is egyre nagyobb változatosságot mutat. A választékot gazdagítja egy, az olasz alumínium designt képviselő termékcsalád, a Vestis.

A magyar piacon új Vestis bevonatos alumínium burkolatok a legkülönbözőbb fémek – acél, réz, titán-cink – megmunkálásban tapasztalt olasz gyártó, a Mazzonetto terméke, amelyet a szálcement – Cembrit, Cedral Eternit homlokzatburkolatok és tetőfedő anyagok – valamint a Möding kerámia homlokzatburkolatok és a Ruukki acél tetőfedő és homlokzatburkolati anyagok kizárólagos magyar forgalmazója a CRLT Solution vezet be a magyar piacra.

ALUMÍNIUM HOMLOKZAT, TETŐ, ERESZ – EGYSÉGES LÁTVÁNNYAL

Ha igény, hogy a homlokzatra, tetőre kerülő pl. alumínium burkolattal anyagában és színében is megegyező ereszcsatorna kerüljön, a Vestis családdal feltétlenül érdemes számolni. Különösen azért, mert mindez a tervezés után egykézből, a szükséges tartószerkezetekkel együtt, pontos mennyiségszámítás után kerül a kivitelezés helyszínére.

Az előnyös épületfizikai tulajdonságokat kínáló szerelt homlokzatokra kerülő burkolatok között az alumínium további előnyös tulajdonságokat kínál a tervezőknek és kivitelezőknek, sőt a beruházónak egyaránt.

A tervezői kreativitást a 10 féle szín és négy féle felületi kialakítás szolgálja.
Az 100 %-ban újrahasznosítható alumínium elvitathatatlan előnye a kivitelezésben a könnyű súlya (2 kg/m²), egyszerű és könnyű feldolgozhatósága, akár alacsony hőmérsékleten is folytatható alakíthatósága.

A beruházókat a kész épület esetén garantált csekély karbantartási igénye, vagy
karbantartásmentessége, többek között a felületén 35 mikron, hátoldalán pedig 20 mikron bevonat miatti tartóssága, extrém időjárási viszonyoknak közötti ellenálló és korrózióálló képessége győzi meg. Mindez a gazdaságos üzemeltetéshez járul hozzá.

Mindezeket az előnyöket építésztámogatással, mennyiségszámítással, logisztikával és veszélyeshulladék-elszállítás együtt, valamint kivitelezés-helyi tanácsadással kínálja a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a CRLT Solution.

Bővebb információ az alumínium Vestis tetőfedő anyagokról:
https://crlt-solution.hu/teto/aluminium-teto/
…és a Vestis homlokzatburkolatokról:
https://crlt-solution.hu/homlokzat/aluminium-homlokzat/