Oldal kiválasztása

1042, Budapest

Árpád u. 56.

E-mail címünk:

info@crlt-solution.hu
TERMÉKCSALÁDOK

SÍKPALA

HULLÁMPALA

KORCOLT FÉM FEDÉS

CSEREPES LEMEZ

KERÁMIA HOMLOKZAT

ALUMÍNIUM KORCOLT FEDÉS

ALUMÍNIUM KISELEMES FEDÉS

SZÁLCEMENT HOMLOKZAT

CEDRAL HOMLOKZAT

ALUMÍNIUM HOMLOKZAT

HÍREK
Építészet és kivitelezés: kísérlet a kiselemes burkolatokkal

Ha egy tervezőcsapat a maguk tervezte házakat meg is építik, anyaghasználatban vagy gazdaságos csomóponti kialakításban is bővelkedhet gyakorlati tapasztalatban. A HARCH desing & build építészei döntően lapostetős és szerelt homlokzati szerkezetekkel kísérleteznek.

Falusi kisbirtok építészete modernre hangolva
A modern „farm”, a Patikakert a Budai hegyek tövében, Budajenő és Telki határában, lakóházból és mezőgazdasági funkciókat ellátó épületből áll. Egyre kevésbé meglepő, hogy akár lakóépületeken a tetőről a homlokzatra fordulva hullámpala jelenik meg. Az ipari hatást ezúttal a fehérre festett homlokzatok és az egyedi, csipke mintázatú árnyékolók oldják.

Tetőre forduló homlokzatok

Az építészeknek szóló építészirodákba kihelyezett képzésünk célja áttekinteni a szerelt átszellőztetett homlokzatok tervezési irányelveit, kivitelezési szabályait, épületenergetikai aspektusait. Előadás szól arról, hogyan és milyen feltételek között és milyen anyagokkal (szálcement, fém, kerámia) készülhet műszakilag megfelelő homlokzatra átforduló tető, vagy tetőre átforduló homlokzat.
Olasz alumínium design tetőn és homlokzaton
Sok szép magyar és nemzetközi példa mutatja, hogy az évtizedekkel korábban inkább ipari megjelenést jelentő alumínium homlokzatburkolat és tetőfedés manapság a középületek és lakóépületek, sőt családi házak kedvelt homlokzatképző anyaga.

Homlokzaton a funkció és a múlt

Talán nincs szebb dolog az építészetben, mint ahol a történelem, a kortárs design, az esztétika és a környezettudatos újrahasznosítás találkozik. Jó példa erre a svédországi Norrköping központjában álló Magnentus-torony vagy az ausztriai Dornbirn városi könyvtára. Ami még közös bennük, az a rendhagyó homlokzati kialakítás.
A gigászi finn puzzle és a természet ihlete Csehországban
A fenntarthatóság kérdése az építészet területét sem hagyta érintetlenül. Itt is egyre kedveltebbek az olyan természetes anyagok, mint a szálcement, amelyek életciklusuk alatt a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják. Különösen, ha az épület funkcióját is a jövőorientáltság hatja át. Az Európa két különböző táján található formabontó épület tervezési elvei között a kül- és beltérben felhasznált anyagok energetikai és esztétikai értékei is komoly szerephez jutottak.
Cembrit 3D hatású homlokzatburkolat
A Cembrit 3D hatású, a természet ihlette megjelenésű homlokzatburkolattal egészítette ki termékválasztékát. Az új, Patina Inline szálcement homlokzatburkolattal az építészek növekedő igényét elégíti ki, mellyel az épület homlokzati megjelenése egyedi karaktert kölcsönöz az épületnek és környezetének.
Új homlokzatburkolati termék: Patina Rough – nyers és markáns megjelenés.
A Cembrit Patina Rough új homlokzatburkolat bársonyosan strukturált felülete természetes és diszkrét homlokzatot biztosít, amely élénken változik, miközben a fény változik a nap folyamán.
Könnyű, de ellenálló tetőszerkezet, amely még a nehéz időjárási viszonyok között is megállja a helyét.
A közeledő ősz és tél újra nyomokat hagy a tetőn, s ezáltal otthonunkban, próbára téve az idősebb tetőket. Ha a tető új fedésére van szükség, a szálcement síkpala az ideális megoldást kínálja, a könnyű, mégis tartós kialakításával.
A weboldalt készítette: DesignBuilder (designbuilder.hu)