ÉPÍTÉSZIRODÁKBA KIHELYEZETT KÉPZÉS

Tetőre forduló homlokzatok
Épületburok átszellőztetett szerkezettel
Tervezési és kivitelezési kérdések MÉK 1 pont (2022/116)

Az építészeknek szóló építészirodákba kihelyezett képzésünk célja áttekinteni a szerelt átszellőztetett homlokzatok tervezési irányelveit, kivitelezési szabályait, épületenergetikai aspektusait. Előadás szól arról, hogyan és milyen feltételek között és milyen anyagokkal (szálcement, fém, kerámia) készülhet műszakilag megfelelő homlokzatra átforduló tető, vagy tetőre átforduló homlokzat. Kollégáink a tetőn és homlokzaton alkalmazható burkolatok kérdéskörét a CPR szempontjából is áttekintve adnak javaslatokat az egyes szerkezetek kialakítására, teljes rétegrendi felépítésére.

Az előadások között foglalkozunk a modern és látványos szálcement pala, kerámia és az acél és alumínium fedések és burkolatok különböző típusaival, előnyeivel, rögzítési lehetőségeivel, tűzvédelmi kérdéseivel, és az ezek kapcsán felmerülő kivitelezési problémákkal, amelyek ismerete a tervezési folyamatot is könnyíti.
A résztvevőknek a tervezéshez a kivitelezések során gyakran felmerülő, de körültekintő tervezéssel elkerülhető hibák összefoglalásával adunk tippeket, érintve a nagyméretű lapokkal történő fedések különleges szabályait.

A műszaki kérdések mellett magyar és külföldi referenciák, műemléki és modern épületek, középületek és lakó funkciójú épületek segítségével tekintjük át a szerelt szerkezetek felhasználásának trendjeit, kitérve a színek és formák összhangjára, az egyes burkolatokkal létrehozható designra.

A 2023. június 30-ig díjmentesen elvégezhető képzésre építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk.

Kérjük vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot és egy Önnek megfelelő időpontban az Ön irodájában végezheti el a képzést!