A fa látványa
tartóssággal kombinálva

Sokan szeretik a természetes faburkolat látványát, ám a karbantartással járó vesződségről már biztosan mindenki örömmel lemondana. Létezik olyan megoldás, ahol ezt megtehetjük? Igen, mutatjuk! Tegyen egy próbát a szálcement burkolattal!

A faburkolatok újra reneszánszukat élik. Nem csak klasszikus épületeken jelennek meg, hanem egyre gyakrabban modern házak részbeni vagy teljes homlokzataként is találkozhatunk velük. Nem csoda, hiszen látványuk természetes és esztétikus, jó érzéssel tölti el sokunkat. Ám a faburkolatok felületkezelése 3-5 évente szükséges, ezért nem tekinthetjük azt kifejezetten tartós megoldásnak. Bár természetes anyag, folyamatos ápolás és kezelés nélkül, az időjárás és más külső hatások miatt gyorsan veszít szépségéből, így állandó törődést igényel.

Emellett házunk homlokzatának nem csak esztétikai funkciója van, hanem a védelmet is biztosítania kell, ezért, ha tartós, évtizedekre szóló megoldást keresünk. A modern, természetes alapanyagokból készült famintázatú szálcement burkolati lapok mindkét kritériumnak megfelelnek.

Oszlassuk is el azok félelmét azonnal, akik azt gondolják, ezek az anyagok valamiféle mű-látszatot keltenek. Már a fotókon is jól érzékelhető, hogy akár a fa részletes mintázatát idéző szálcement lapok teljesen természetes látványt, hatást keltenek. Szóval megszólalásig hasonlítanak a fára és évtizedekig óvják házunk homlokzatát, mindezt karbantartás nélkül. Ezek a lapok nem korhadnak, nem vetemednek, sőt mivel nem repedeznek, így nem pereg le ezekről a festék sem. De szintén fontos szempont, hogy a szálcement nem éghető anyag, így az épületen túl védi az életünket és a vagyontárgyainkat is.

Megszólalásig hasonlít az igazi fához
Válasszon a színek közül!

A szálcement lapok remekül mutatnak az épületen, ha vízszintesen rakjuk fel, mert így a felsők lapolódnak az alsó lapokra, biztosítva a klasszikus faburkolat hangulatát. Ha viszont függőlegesen helyezzük el, akkor minden második lap kiemelkedik, egyfajta játékosságot adva a homlokzatnak.

Ha az épület vakolt is, van egy része, ami szinte mindig fából készül – ez az oromdeszkázat, széldeszkázat. Ezek a fához megtévesztésig hasonlító famintázatú és teljesen természetes megjelenésű szálcement lapok remekül alkalmazhatók ezeken a területeken, vagy akár ereszburkolatként. Ugyanakkor az épület egy részének burkolásával dekor elemként is használhatjuk.

Az Eternit kínálatában elérhető Cedral burkolati lapokat itthon kizárólag a CRLT Solution kínálatában érhetjük el. Mindkét gyártó esetén számos szín közül választhatunk, amelyek akár kombinálhatók is, így a homlokzat megjelenésének csak a fantáziánk szabhat határt. A natúr és pasztell mellett megtalálhatjuk a sötétebb, teltebb színeket is, sőt a ma nagyon divatos szürke árnyalati között is válogathatunk a faerezetes mintájú burkolatok között. De választhatjuk a sima lapokat is és az előbbivel kombinálva újabb variációk születhetnek.

Nézzük az egyes típusokat!

De_Pinte_csaladi_haz_Cedral3

Cedral Click

A fa mintával ellátott Cedral Click lap hatása olyan, akár a lambériáé. Ugyanakkor a sima felületű változat inkább modern, minimalista sávos burkolat hatását kelti, így gyakran használt teljes homlokzatok burkolására. Könnyű szerelhetősége praktikus, a végeredmény pedig esztétikus megjelenés.

cedral_obok_wroclawia_04

Famintás Cedral

A Cedral lapok 3D nyomott felületének mintázata a cédrus erezetére hasonlít, ezzel a fa természetességét és szépségét nyújtja, karbantartás nélkül.

Cedral_Apen_201610_001

Sima felületű Cedral

A sima felületű Cedral lapok a sávos homlokzatburkolat szerelmeseinek készült, megjelenése egyszerű, mégis megfelel a ma divatos minimalista igényeknek. A felület azonban mégsem teljesen sima, így nem kelti a „mű” burkolat hatását, a napsugarak pedig életre keltik a homlokzatot.

Teljes rendszerben gondolkodva

A CRLT Solution kínálatában a könnyen szerelhető, vékony homlokzatburkolati rendszerhez egy kézből megvásárolható a burkolatot tartó vázszerkezetet is. A megfelelő rögzítő anyagok és kiegészítő profilok széles skálája minden szerkezethez elérhető. A látszó profilok a burkolattal azonos színben állnak rendelkezésre. A műszaki és kivitelezéshelyi támogatáson túl logisztikai- és veszélyes hulladék elszállítással kiegészült folyamattal teljes a szolgáltatási paletta.

www.crlt-solution.hu