Fenntartható épületburok építésére alkalmas anyagok fúziója

Egyedülállóan széles termékportfolió jött létre a szálcement alapanyagú homlokzati- és tetőburkolatok piacán, amelynek elemei kiváló megoldást kínálnak a hosszú távú energiatakarékosságot, fenntarthatóságot szem előtt tartó tervezéshez. A Swisspearl 2023-ban felvásárolta a Cembrit márkát, amelyet mostantól a CRLT Solution kizárólagosan képvisel Magyarországon.

Két jelentős, szálcement tető- és homlokzatburkolatokat gyártó márka – a Swisspearl és a Cembrit – termékportfoliójának 2023-ban történt egyesülésével egyedülállóan széles választék jött létre ebben az építőanyag kategóriában. A felvásárlást követő integrációs folyamatnak köszönhetően a Swisspearl, mint esernyőmákra alatt egyesült a választék, így a Cembrit termékek egy része mára Swisspearl márkanév alatt kerül a piacra.
Újdonság, hogy a teljes termékportfóliót 2024. augusztus 1-jétől a CRLT Solution kizárólagossággal, számos építészeknek szóló tervezői- és a kivitelezőknek szóló, akár építkezéshelyi támogatással kínálva képviseli Magyarországon.

A termékvonalak összeolvadásával és a cég korábbi termékportfóliójával a CRLT Solution egyedülállóan széles termékválasztéka jött létre, a szerelt szerkezetek építésére, homlokzatburkolatok és tetőfedés készítésére. Az építészek fenntartható tervezési programhoz egy kézből választhatnak alumínium tetőfedő anyag, alumínium kompozit lemez, kerámia, szálcement síkpala, és hullámpala anyagokat is, amelyek körét tovább színesíti a most létrejött egyesített, és a továbbiakban Swisspearl márkanév alatt forgalomba kerülő termékportfolió.
A fenntartható épületburok szerelt szerkezetekkel történő kialakítására széles termékválasztékkal rendelkező magyarországi forgalmazó, a CRLT Solution a helyi leányvállalatokkal nem rendelkező márkák közül – a Swisspearl márkán túl – változatlanul ellátja a Vestis alumínium, az Eternit/Cedral szálcement tető és homlokzatok, az CRLTbond alumínium kompozit lemez, a Möding kerámia homlokzatok, továbbá a Metalufix alumínium tartószerkezeti termékek képviseletét.

Fenntarthatóság a fókuszban

„Az elmúlt évek során építészekkel kialakított erősödő kapcsolatainknak köszönhetjük, hogy számos hasznos visszajelzés segítette munkánkat.” – mondta Tóth Bálint, a CRLT Solution ügyvezetője a márkák egyesülése kapcsán. – „Mind a tervezők, mint a kivitelezésben dolgozók nagyra értékelik, hogy egykézből különböző, szerelt átszellőztetett szerkezetek építésére alkalmas anyagokhoz kaphatnak tervezői- vagy akár építkezéshelyi támogatást. Emellett egyre népszerűbbek is ezek a homlokzatképző megoldások, amelyek esztétikája sem vitatható.”

A szerelt homlokzatok, és ezek között is a szálcement anyag használatának növekvő népszerűségét a szakember az esztétikán túl az épületeik fenntarthatóságában, az épület energiafelhasználására kifejtett kedvező hatásában látja. Ugyanakkor egyre többen ismerik fel a szálcement anyagok hosszú távú előnyét, karbantartásmentességének köszönhetően az üzemeltetési költségre gyakorolt kedvező hatását. Tekintettel ezekre az okokra, a CRLT Solution elsőként csatlakozott az idén építészek számára kiírt, új, fenntarthatóság fókuszú pályázathoz.

„A pályázaton való együttműködéssel is rá szeretnénk arra mutatni, hogy az CRLT Solution által forgalmazott termékekkel létrehozható homlokzatburok a fenntarthatósági elveket figyelembe véve kiválóan teljesítenek. Hosszút távon gondolkodva érdemes tehát szerelt szerkezetekkel tervezni mind lakó mind középületeket, akár építésről akár felújításról van szó.”

Mi maradt és mi változott?

Miközben a homlokzatburkolatok esetén a Patina család önálló termékként megmarad, addig a további Cembrit termékek beintegrálódtak a Swisspearl választékba. A szakemberek és vásárlók a megszokott Cembrit márkákat ezentúl az alábbi neveken találják meg. A Cembrit Solid Swisspearl Zenor néven, Cembrit Cover Swisspearl Planea / Terra néven, Cembrit Transparent Swisspearl Carat néven kerül forgalomba.

Az egykézből kínált, anyagban, színben és méretben is egyedülállóan széles termékválasztékot tervezői támogatással, a kivitelezést és költségoptimalizálását segítő mennyiségszámítással valamint kivitelezés-helyi tanácsadással kínálja a magyarországi forgalmazó, a CRLT Solution.